latinica  ћирилица
04/10/2024 |  10:13 ⇒ 10:18 | Autor: RTRS

Grmuša podržao Trivićevu

Odbornik PDP-a u Skupštini Grada Banjaluka Milko Grmuša javno je podržao kandidata Narodnog fronta za gradonačelnika Banjaluke Јelenu Trivić.
Јelena Trivić i Milko Grmuša (foto: instagram.com/trivic_jelena) -
Јelena Trivić i Milko Grmuša (foto: instagram.com/trivic_jelena)

- Prije četiri godine Јelena Trivić me javno podržala za vrijeme predizborne kampanje za lokalne izbore. Nastupili smo tad na platformi važnosti poštovanja zakona, struke i elementarne pristojnosti i reda u institucijama sistema u Gradu Banjaluka - naveo je Grmuša u objavi na društvenoj mreži Fejsbuk.

Grmuša je dodao da sve te vrijednosti zastupa i danas.

- Iako se sa gospođom Trivić nisam uvijek slagao u nekim političkim stavovima, međusobno ljudsko poštovanje je ostala konstanta u našim odnosima. Smatrao sam i smatram i danas da je riječ o obrazovanoj, poštenoj i kvalitetnoj osobi koja ima iskrenu želju da Banjaluku i Republiku Srpsku učini boljim mjestom za život ljudi - dodao je Grmuša.

Grmuša je naglasio da, koliko god i ona i mnogi drugi možda to nekad njemu zamjerali, ostaje pri svom bazičnom višegodišnjem stavu da je ovoj zemlji očajnički potrebno više državnika, a manje političara.

- Objektivni problemi naroda i države traže dijalog i kompromis oko različitih političkih stavova, a beskompromisnost u vezi poštovanja zakona i stvaranja nezavisnih i pravnih institucija koje će procesuirati sve nepravilnosti svih, bez izuzetaka - poručio je Grmuša.

Grmuša je naglasio da je uvjeren da će Trivićeva nakon pobjede u Banjaluci uspjeti da položi i taj svoj najteži dosadašnji ispit i da će znati kako da ujedini grad oko ovih ključnih principa.

- Kao teški radoholik, kao žena koja je sve u životu stekla svojim radom, kao dijete iz poštene radničke kuće, znam da će Јelena umjeti da ostane na zemlji, odvoji žito od kukolja koji voli da podilazi vlastima i moćnicima i donijeti mnoge dobre stvari u naš grad i zemlju - dodao je on.

Grmuša je pozvao sve da glasaju za Јelenu Trivić.

- Zato pozivam sve svoje prijatelje i ljude koji poštuju moje mišljenje da na ovim izborima glasaju za nju i da joj pomognu u ostvarivanju tih ciljeva, baš kao što ih pozivam kao i prije da i mene i nju i svakog drugog ko eventualno iznevjeri obećano kazni nakon izbora - zaključio je Grmuša.