latinica  ћирилица
17/10/2024 |  11:58 ⇒ 12:02 | Autor: SRNA

Laketa: Nema informacija o motivima napadača iz Zovog Dola

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa rekao je da o motivima lica koje je pucalo na policiju i mještane u nevesinjskom selu Zovi Do još ne može dati informacije jer je istraga u toku, a utvrđeno je da je u dva navrata ovaj muškarac ilegalno prešao granicu BiH.
Siniša Laketa - Foto: RTRS
Siniša LaketaFoto: RTRS

- Za sada je utvrđen identitet, da je francuski državljanin, da nije riječ o migrantu i da je lice koje je sigurno bilo obučeno da rukuje vatrenim oružjem i eksplozivnim napravama, što je i pokazao u tom događaju - rekao je novinarima Laketa.

On je dodao da je utvrđeno da je lice u dva navrata ilegalno prešlo granicu BiH, odnosno u jednom slučaju je deportovano tokom 2023. godine iz BiH u Hrvatsku, da bi nakon toga u još neutvrđenom vremenskom razmaku opet ušao u BiH i Republiku Srpsku.

- O motivima njegovog nastupa vezano za događaje u Zovom dolu još ne mogu da dam informacije jer je istraga u toku. Čim dobijemo određene informacije koje bi eventualno ukazivale o eventualnim motivima, podijelićemo ih sa javnosti - rekao je Laketa na konferenciji za medije Policijske uprave Trebinje.

On je rekao da su kod ovog lica nađeni predmeti koji potiču iz krivičnog djela iz Berkovića, a prijavljeni su nadležnoj Policijskoj stanici.

- S obzirom na to da su radnjom uviđaja izuzeti ti dokumenti, te stvari koje su pronađene, a prijavljena je krađa, sa sigurnošću možemo reći da lice ima veze sa onim što se dešavalo u Berkovićima. Da li ih je bilo više ili je bio sam, i u tom pravcu vodimo istragu i čim dobijemo informacije ustupićemo ih - rekao je Laketa.

Laketa je objasnio da je na području Berkovića bilo više prijava, a određena dokumenta koje su ukradena su pronašli kod ovog francuskog državljanina.