latinica  ћирилица
17/10/2024 |  12:34 | Autor: RTRS

U Bijeljini preminuo sportski radnik Rastko Radovanović

U Bijeljini je u 87. godini preminuo istaknuti sportski radnik, fudbalski trener Rastko Radovanović.
Rastko Radovanović - Foto: Ustupljena fotografija
Rastko RadovanovićFoto: Ustupljena fotografija

Radovanović je završio fakultet za fizičku kulturu u Beogradu a zatim i višu trenersku školu. Stažirao je kao trener u FK Crvena Zvezda Beograd dok je "crveno-bijele" vodio legendarni Miljan Miljanić.

Po završetku studija vraća se u Bijeljinu gdje je već bio član FK Radnik kao fudbaler, a zatim dobija i posao profesora fizičkog vaspitanja u Gimnaziji "Filip Višnjić".

Bio je fudbaler u FK Radnik, ali je dugo godina proveo u klubu kao pomoćnik prvog trenera počev od Pere Simića, Koste Tomaševića, Đorđa Detlingera, Mileta Kosa, Ibre Biogradlića, Fahrudina Avdičevića, Mahmut Brkića, Živorada Miražića i Radomira Јovičića.

Takođe bio je u Komisiji za Omladinski fudbal BiH prije 1990 godine. U Stručnom štabu FSRS bio je angažovan za razvoj omladinskog fudbala zajedno sa Velimirom Sombolcem i Velimirom Stojnićem.

Јedno razdoblje od 1993-1996 proveo je u Bahreinu gdje je uspješno vodio ekipu Kadasija a po povratku opet biva u Radniku u radu sa prvom ekipom, a kasnije postaje Koordinator rada omladinskih selekcija u FK Radnik Bijeljina.

Dobitnik je brojnih priznanja iz oblasti sporta. Nosilac je zlatne plakete Fudbalskog kluba Radnik Bijeljina kao nagrade za životno djelo od FSRS.