latinica  ћирилица
17/10/2024 |  13:48 ⇒ 15:16 | Autor: RTRS

"Modernizacija željezničkkog sistema Srpske važna za cjelokupno društvo i privredu"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa direktorom ogranka "RZD International" u Srbiji Mansurbekom Sultanovim o daljem unapređenju saradnje u oblasti željezničkog saobraćaja u Republici Srpskoj.
Milorad Dodik - Mansurbek Sultanov - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Milorad Dodik - Mansurbek SultanovFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Dodik je istakao da je modernizacija željezničkkog sistema Srpske i izgradnja novih pruga kapitalni projekat od strateške važnosti za cjelokupno društvo i privredu, te izrazio uvjerenje da će kroz ovu saradnju Željeznice Republike Srpske postići jedan vrhunski nivo.

Tokom sastanka, Sultanov je informisao Dodika o projektima koje ova kompanija realizuje širom svijeta, ali i na području Balkana sa posebnim akcentom na Srbiju, gdje su realizovani značajni projekti u oblasti željezničke infrastrukture.

Ovom prilikom, sagovornici su izrazili obostrani interes za realizaciju dogovorenih projekata koji obuhvataju modernizaciju i rekonstrukciju Željeznica Republike Srpske.

Sastanku su prisustvovali i ministar za naučno-tehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir i pomoćnik ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Vesna Vožni.