latinica  ћирилица
17/10/2024 |  17:12 | Autor: SRNA

Bankarski sektor BiH stabilan i likvidan

Bankarski sektor u BiH je stabilan, dobro kapitalizovan i likvidan, sa dobrim pokazateljima poslovanja i ne postoje bilo kakvi elementi koji ugrožavaju finansijsku i monetarnu stabilnost, konstatovano je na sjednici Stalnog odbora za finansijsku stabilnost u Sarajevu.
Centralna banka BiH - Foto: RTRS
Centralna banka BiHFoto: RTRS

Istovremeno, uvažavajući sve izazove koji su aktuelni na lokalnom, ali i međunarodnim finansijskim tržištima, dogovoren je dalji kontinuitet rada u pogledu razmjene informacija i analiza s ciljem očuvanja finansijske stabilnosti i daljeg unapređenja finansijskog sektora, saopšteno je iz Centralne banke BiH.

Sastanku, koji je organizovala Centralna banka BiH, prisustvovali su predstavnici ministarstava finansija Republike Srpske i FBiH, Agencije za bankarstvo Republike Srpske, Agencije za osiguranje depozita BiH i Agencije za bankarstvo FBiH.

Osim članica Stalnog odbora za finansijsku stabilnost, sastanku su prisustvovali i viceguverneri Centralne banke BiH, a sastanku je predsjedavala guverner Centralne banke BiH Јasmina Selimović.