latinica  ћирилица
19/10/2024 |  20:15 ⇒ 20:45 | Autor: RTRS

Spektakl za kraj najvećeg rivalstva – Đoković pobijedio Nadala!

Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, savladao je Rafaela Nadala u borbi za treće mesto na egzibicionom turniru Šest kraljeva u Saudijskoj Arabiji - u njihovom posljednjem meču kojim su stavili krunu na najveće rivalstvo u istoriji igre, rezultatom 6:2, 7:6.
Đoković i Nadal (Foto: EPA-EFE/STR) -
Đoković i Nadal (Foto: EPA-EFE/STR)

Bio je to posljednji duel, istina nezvanični, dvojice tenisera koji su odigrali najviše mečeva ikad i zajedno osvojili 46 gren slemova.

Ostaće zapisano da je protiv Đokovića odigrao 60 zvaničnih mečeva i da je skor 31-29 za srpskog tenisera.

Pored toga, obojica su na svoj teniski račun upisali i zlatni slem - olimpijska zlatna medalja i sva četiri grend slem trofeja, s tim što je Španac i u dubl kategoriji uspio da se okiti najsjajnijim odličjem na Olimpijskim igrama.

Đoković je bio sigurniji u ovom meču, birao je jednostavnija rješenja od Nadala koji je samo na trenutke demonstrarao tenisku klasu. Novak je u prvom setu stigao do ranog brejka, već na početku, a potom je čuvao prednost i pri kraju opet oduzeo servis Nadalu.

U drugom setu, djelovalo je kao da je Nadal bio u naletu, ali nije uspio da slomi otpor srpskog tenisera. Viđena su ukupno četiri brejka, po dva na obje strane, a meč je okončan poslije taj-brejka u kome je Đoković bio koncentrisaniji i konkretniji.

Nadalova karijera je posljednjih godina bila u slobodnom padu, uglavnom zbog povreda, dok Đoković istrajava u svim izazovima.

Nadal će kraj karijere ozvaničiti na Završnom turniru Dejvis kupa u Malagi koji se održava od 19. do 24. novembra. Španija će četvrtfinalni duel igrati protiv Holandije, a ukoliko dođe do polufinala igraće protiv pobjednika u duelu između Njemačke i Kanade.

Kasnije večeras u finalu se sastaju Јanik Siner i Karlos Alkaraz.