latinica  ћирилица
19/10/2024 |  20:52 ⇒ 20:55 | Autor: TANЈUG

Đokovićeva poruka Nadalu: Ne ostavljaj tenis, ostani još malo sa nama

Vratiću se na prvi meč kada smo igrali 2005. mislim da je bilo... Znate, ko bi rekao da ćemo stajati ovdje 20 godina poslije godina, sa više od 60 međusobnih mečeva na najvećoj sceni u ovom sportu, rekao je srpski teniser Novak Đoković poslije pobjede protiv Rafaela Nadala (2:0) u poljednjem međusobnom meču u borbi za treće mesto na egzibiciji u Rijadu.
Đoković i Nadal (Foto: EPA-EFE/STR) -
Đoković i Nadal (Foto: EPA-EFE/STR)

- Imam samo najveće poštovanje prema tebi, nevjerovatan si sportista, nevjerovatna osoba. Znaš da je naše rivalsto bilo sjajno i intenzivno i nadam se da ćemo sada moći da negde na nekoj plaži, uz piće, da se svega podsjetimo i evociramo uspomene, da pričamo o životu i nečemu drugom. Čestike tvom timu i tvojoj porodici na svemu, na tvojoj velikoj karijeri - emotivno je rekao Đoković.

Znam koliko porodica mora da se žrtvuje za karijeru i život profesionalnog tensiera, mogu samo da zamislim kroz šta je prolazila porodica kroz sve tvoje uspone i padove, dodao je Đoković.

- Porodica je zaslužila sve ovo što je Rafa postigao u karijeri. Јoš jednom velika je čast kao što sam ti već rekao na mreži, nevjerovatna čest da dijelim teren sa tobom, ovo je emotivan dan, emotivan trenutak... Toliko mečeva smo igrali toliko godina... Ne ostavljaj tenis, čovječe, ostani još malo sa nama... Veliko hvala ne samo od mene već od čitavog tenikog svijeta, ostavio si nevjerovatno nasljeđe - istakao je Đoković.

Nadal se zahvalio Đokoviću na lijepim riječima.

- Hvala za sve, za ovo što si rekao danas i sve trenutke koje smo dijelili na terenu. Uvijek si me tjerao da idem preko svog limita 15 godina. Hvala ti za to, vjerovatno ne bih bio igrač kakav sam bez toga. Čestitam na svim titulama i želim ti sve najbolje u budućnosti - istakao je Nadal i priznao da će mu sve nedostajati, ali i da je sve snove ispunio.