latinica  ћирилица
24/10/2024 |  22:53 ⇒ 22:59 | Autor: RTS

Zvezda nemoćna u Madridu, Real rutinski do treće pobjede

Košarkaši Real Madrida pobijedili su na svom parketu Crvenu zvezdu rezultatom 95:72 u petom kolu Evrolige.
KK Real Madrid - KK Crvena Zvezda (foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN) -
KK Real Madrid - KK Crvena Zvezda (foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN)

Crvena zvezda je u Madridu zabilježila drugi poraz u novoj sezoni Evrolige, dok je Real produžio seriju pobjeda na domaćem parketu i rutinski stigao do trećeg trijumfa u elitnom evropskom takmičenju, izjednačivši se sa "crveno-bijelima".

Bez povrijeđenog DŽoela Bolomboja, Filipa Petruševa, koji se tek vratio iz Olimpijakosa i nije na vrijeme registrovan za meč u španskoj prestonici, i Nemanje Nedovića, kojem je trener Јanis Sferopulos priuštio malo odmora u jeku zgusnutog rasporeda, "crveno-bijeli" nisu imali način da se suprotstave dominantnim Madriđanima.

Poslije turbulentnog početka sezone i nekoliko neočekivanih poraza, kako u Evroligi tako i u španskom prvenstvu, Real je večeras podsjetio na šampionski tim iz prethodnih godina, kojem su igrači Zvezde teško pronalazili slabu tačku na terenu.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Miloš Teodosić sa 11 poena, tri skoka i četiri asistencije. Nikola Kalinić je zabilježio devet poena, četiri skoka i dve asistencije. Јago dos Santos i Majk Daum su postili po osam poena. U redovima Reala najbolji je bio DŽenan Musa sa 17 poena. Fakundo Kampaco je imao 13 poena, tri skoka i šest asistencija.