latinica  ћирилица
25/10/2024 |  14:23 ⇒ 14:30 | Autor: RTS

Fon der Lajen u dvodnevnoj posjeti Srbiji

Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen boravi u dvodnevnoj radnoj posjeti Srbiji.
Aleksandar Vučić i Ursula fon der Lajen - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Aleksandar Vučić i Ursula fon der LajenFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je uz državne počasti ispred Palate "Srbija", nakon čega su usledili tet-a-tet razgovori.

Nakon toga biće održani plenarni razgovori delegacija Srbije i Evropske unije koje će predvoditi Vučić i Fon der Lajen, a zatim slijede izjave za medije.

Vučić i Fon der Lajen posjetili su danas HTEC Grupu gdje su prisustvovali prezentaciji projekata finasiranih kroz IPA projekte i EBRD.

"Sa uvaženom predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen na mjestu na kojem nastaje jedan sasvim novi svijet", napisao je Vučić na Instagramu.

Vučić je naveo da je zadivljen najnovijim tehnologijama na kojima sa mnogo strasti i entuzijazma rade mladi, obrazovani i talentovani ljudi HTEC Grupe koji će, kako je naveo, svojim inovativnim duhom, kreativnošću i ogromnom energijom i znanjem promijeniti budućnost svih nas.

Zahvalio je EBRD na sredstvima koja su izdvojili čime su, kako je istakao, ubrazali rast kompanije HTEC od startapa koji je počeo u biznis inkubatoru u Beogradu, do globalne kompanije kakva su danas.

"Upravo ova sinergija na djelu pokazuje da ne postoje granice uspjeha u velikim snovima", napisao je Vučić i zahvalio predsjednici Evropske komisije što vjeruje u viziju uspješne Srbije.

Potom će se predsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević sastati sa Fon der Lajen u Palati "Srbija".