latinica  ћирилица
26/10/2024 |  18:16 ⇒ 18:31 | Autor: TANЈUG

Partizanova žurka i pobjeda kao najava nekih boljih dana (FOTO/VIDEO)

Fudbaleri Partizana savladali su Čukarički poslije preokreta rezultatom 3:1 u meču 13. kola Superlige, na utakmici na kojoj su se navijači vratili na južnu tribinu poslije više od godinu dana.
Partizan - Čukarički (foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ) -
Partizan - Čukarički (foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ)

Partizan sad ima 23 boda iz 11 utakmica i trenutno je četvrti, dok je Čukarički šesti sa 19 bodova iz 13 utakmica.

Čukarički je poveo u 24. minutu, Lazar Tufegdžić je bio asistent, a strijelac Mihajlo Cvetković koji je bio sam na drugoj stativi.

U nadoknadi poluvremena Čukarički je mogao da duplira prednost, ali je Mihajlo Cvetković pogodio stativu.

Rezervista Partizana Bibars Natho je u 54. minutu iz penala poravnao na 1:1.

Prethodno je prekršaj nad rezervisti Đorđem Јovanovićem napravio Miladin Stevanović, a sudija Milan Ilić je pokazao na penal.

Potpuni preokret viđen je u 65. minutu, Aleksandar Filipović je poslije kornera Marija Јurčevića poslao loptu u mrežu udarcem glavom sa druge stative.

Konačan rezultat postavio je Aldo Kalulu u 90. minutu, ostao je sam na drugoj stativi poslije centaršuta rezerviste Papea Furera i lako poslao loptu u mrežu.

Utakmica je odigrana pred zvanično 17.156 navijača na stadionu Partizana, ali ih je izvjesno bilo bar dvije hiljade više na tribinama jer su mnogi ušli na tribine pošto je objavljena ta brojka.

Јužna tribina je bila ispunjena pošto su se najvjerniji navijači Partizana vratili na stadion poslije bojkota koji je trajao više od godine, a prekinut je poslije odlaska bivšeg rukovodstva iz kluba.

Popularni "grobari" su napravili atmosferu kakva odavno nije viđena u Humskoj i davali su veliku podršku ekipi i kad rezultat nije bio povoljan.

Meč je počeo minutom ćutanja u čast legendarnog fudbalera Partizana Branka Rašovića i Miroslava Ćurguza, dugogodišnjeg klupskog funkcionera.

U narednom kolu Partizan gostuje TSC-u, dok će Čukarički dočekati Železničar.

Prije toga, u srijedu, u šesnaestini finala Kupa Srbije, Partizan gostuje novosadskoj Mladosti, a Čukarički ubskom Јedinstvu.