latinica  ћирилица
26/10/2024 |  18:58 ⇒ 20:19 | Autor: RTRS

Novi ispit za Borac na "Pecari"

Fudbaleri Borca nakon pobjede u Nikoziji pripremaju se za prvenstveno gostovanje Širokom Brijegu u ponedjeljak.

Trener Mladen Žižović poručuje da igrači moraju da zaborave pobjedu protiv Apoela i da mentalno i fizički budu spremni za meč na "Pecari" i da pokušaju ostvariti novu pobjedu.

- Široki Brijeg je osokoljen pobjedom u Posušju i sigurno želi da napravi novi pozitivan rezultat. Mi danas prvi put treniramo nakon dalekog gostovanja na Kipru, vidjećemo u kakvom smo stanju. Imamo nekoliko rovitih, povrijeđenih, umornih igrača, a poslije današnjeg treninga ćemo donijeti odluku koja je to ekipa koja će istrčati na teren. Sutra putujemo u Međugorje. Tamo imamo još jedan trening. Nadam se da ćemo se dobro osvježiti i biti spremni za ovu veoma bitnu utakmicu u kojoj tražimo nova tri boda - rekao je Mladen Žižović, šef stručnog štaba FK Borac.

Stručni štab ima zadatak i da se "spusti loptu" nakon trijumfa u Nikoziji.

- Poslije takvih utakmica dođe do velikog pražnjenja, kako fizičkog, tako i psihičkog. Emocije su bile velike poslije utakmice, to treba sad da spustimo i da se vratimo u našu realnost. Treba da radimo ono što najbolje znamo, a to je da treniramo i da pokušamo da donesemo još jednu pobjedu - rekao je Žižović.

Igrači su, kažu, spremni za novi izazov. Dan odmora nakon povratka iz Nikozije svima je dobro došao, a Aleks Pihler očekuje još jedno dobro izdanje.

- Nakon utakmice koju smo odigrali na Kipru očekuje nas novi ispit u prvenstvu. Danas krećemo sa pripremama za taj duel i odradićemo sve da budemo spremni u ponedjeljak. Do sada smo pokazali da smo, i na terenu i van njega baš dobri, svlačionica diše kako treba, a rezultati to najbolje pokazuju - rekao je Pihler.