latinica  ћирилица
21/11/2014 |  12:18 | Autor: SRNA

Ivanić razgovarao s predsjednicom Јužne Koreje

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić razgovarao je u Seulu s predsjednicom Јužne Koreje Park Geun Hi, a tokom sastanka istaknuta je potreba sagledavanja mogućnosti ulaganja u zemlje Balkana, posebno u BiH.

Ivanić u Seulu učestvuje na Konferenciji lidera Svjetske unije demokrata, kojoj prisustvuje više od 50 delegacija iz cijelog svijeta, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Na ovoj konferenciji dominantne su teme iz oblasti ekonomije, društvenih reformi i regionalnih bezbjednosnih izazova.

Obraćajući se učesnicima Konferencije, Ivanić se osvrnuo na izazove pred kojima se nalaze BiH i region Zapadnog Balkana, potrebu stalnog uspostavljanja kompromisa, procesa integrisanja u EU, kao i stvaranja većeg povjerenja i međusobnog uvažavanja kao ključnog uslova stabilnosti i ekonomskog oporavka.

Ivanić se sastao i sa Kim Mo Sungom, predsjednikom vladajuće Sanuri partije, koja ima apsolutnu većinu u parlamentu Јužne Koreje.

On je pozvao Sunga da razmotre mogućnosti investiranja u BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH razgovarao je o intenziviranju ekonomske i političke saradnje sa premijerom Finske Aleksandrom Stubom, predsjednikom IDU-a i bivšim premijerom Australije DŽonom Hauardom, te drugim liderima i zvaničnicima iz cijelog svijeta.