latinica  ћирилица
21/11/2014 |  19:49 | Autor: Agencije

Osam kandidata za predsjednika SDP BiH

Kadrovska komisija Socijaldemokratske partije BiH potvrdila je danas imena osam kandidata za novog predsjednika te partije.

Osam imena je verifikovano, a čeka se dolazak i devetog kandidata Bogića Bogićevića da se vrati iz Ljubljane i potpiše izjavu, rekao je Alija Behmen, predsjednik Kadrovske komisije stranke, i dodao, da je bio 31 prijavljeni kandidat, ali da su njih 22 odustala.

Kandidati za predsjednika SDP BiH, kojeg će Kongres birati 6. decembra ove godine, su: Nermin Nikšić, Mahmut Alagić, Hamdija Lipovača, Svetozar Pudarić, Zukan Helez, Selim Bešlagić, Besima Borić i Ferhat Mustafić, a čeka se potpis Bogića Bogićevića, koji ima 36 nominacija.

Behmen je objasnio, da je biranje članova Glavnog odbora u stranci specifičan posao, jer u svom sastavu mora da ima 20 odsto Srba, 20 odsto Hrvata, 20 odsto Bošnjaka i isto toliko ostalih, dok žena mora biti 40 odsto.

Najavio je novine u SDP BiH, i poručio, da će ona biti još demokratičnija u narednom periodu. Sjednica Predsjedništva stranke biće održana u četvrtak, a na njoj će biti definisano sve u vezi s izborom predsjednika, dok će Glavni odbor stranke, koji bi trebalo da potvrdi kandidate, zasjedati u petak. Behmen je saopštio da se povlači s rukovodeće pozicije u stranci.