latinica  ћирилица
08/07/2015 |  15:30 | Autor: RTRS

Besplatan Јelen Demofest taksi i akcija recikliranja čaša Јelen piva

Sigurnost prisutnih na festivalu je na prvom mjestu organizatorima osmog Јelen Demofesta, te će i ove godine zahvaljujući Јelen pivu nakon sve tri večeri festivala, svim posjetiocima nakon uživanja na Kastelu biti na raspolaganju besplatan Јelen Demofest taksi, kako bi bezbjedno stigli svojim kućama.
Demo fest - Foto: RTRS
Demo festFoto: RTRS

Fanove festivala domovima će voziti 30 vozila Banjalučkog taksja (1544), a s obzirom na to da se pored Јelen Demofest taxi vozila ispred tvrđave Kastel nalaze i drugi prevoznici, organizatori napominju da su besplatna vozila obilježena jasno vidljivom žutom naljepnicom.

- Neizostavni dio našeg poslovanja je i društvena odgovornost. I ove godine nastavljamo sa Јelen Demofest taksijem, koji će ponovo prevoziti posjetioce do njihovih kuća nakon svake festivalske večeri, što je naš način promovisanja neprihvatljivosti vožnje pod uticajem alkohola. Nakon dobre zabave uz Јelen Demofest i Јelen pivo, važno je sigurno stići kući, istakao je Zlatko Nojkov, direktor marketinga Molson Coorsa za BiH.

Svi koji odluče da se na ovaj način vrate svojim kućama, Јelen Demofest taksi mogu pronaći od 1 do 4 časa ujutru ispred tvrđave Kastela, svake večeri tokom trajanja festivala.

- Јoš jedan zanimljiv projekat je i akcija prikupljanja i recikliranja otpada koji nastaje za vrijeme festivala, kako bi novcem prikupljenim od recikliranja pomogli lokalnoj zajednici, otkrio je Nojkov.

Naime, na ulazu festivala biće postavljen kavez za reciklažu u kojem će se prikupljati plastične čaše, a svako ko donese deset čaša dobiće i priznanje u vidu specijalno dizajniranog bedža ove akcije.

- Cilj je da akcijom prikupljanja i recikliranja otpada koji nastaje za vrijeme festivala apelujemo na svijest građana i istaknemo važnost zaštite životne sredine, naveo je Nojkov i dodao da će nakon festivala sve čaše biti reciklirane, te da će od dobijenih sredstva biti nabavljene sadnice, koje će zasaditi radnici Molson Coorsa.

Glavni program Јelen Demofesta 08 će biti održan od 16. do 18. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci, a pored 31 demo benda i regionalnih izvođača, nastupiće i poznati internacionalni izvođači Gentleman, Triggerfinger i Eagles of Death Metal.

Generalni sponzor Јelen Demofest je Јelen pivo, a najveći prijatelj festivala već osmu godinu zaredom je kompanija m:tel. Oficijelni telefon festivala je Huwaei P8, dok je Radio-televizija Republike Srpske generalni medijski pokrovitelj osmog Јelen Demofesta. Više informacija o Јelen Demofestu možete naći na www.jelendemofest.org.