latinica  ћирилица
04/09/2015 |  17:04 | Autor: RTRS

Sajam u Modriči, stjecište dobrih poslovnih ideja i odluka (VIDEO)

U Modriči je otvoren dvodnevni sajam privrede i poljoprovrede, na kome učestvuje 150 privrednika i 70 izlagača iz oblasti poljoprivrede.
Sajam  privrede i poljoprivrede  u  Modriči - Foto: RTRS
Sajam privrede i poljoprivrede u ModričiFoto: RTRS

Na štandu jedne od pekara iz Modriče brojni posjetioci. Prilika je ovo da probaju više od 200 izloženih pekarskih proizvoda.

U okviru sajma organizovana je i izložba kvalitetnih junica i muznih krava modričkih farmera. U konkurenciji 30 grla za šampionku sajma drugi put zaredom izabrana je krava sa farme Jove Stevića.

"Sve je veća i veća obaveza ako imate takav kvalitet. Stvarno je teško održavati i mogo više pažnje treba prema tim grlima", ističe Stević

Danas se vidjelo da modrička privreda ima šta da pokaže, kao i gosti iz Federacje BiH i Srbije koji su prikazali svoje najbolje proizvode.

Stalni privredni razvoj u Republici Srpsoj vidi se i na ovom sajamu kažu u Vladi Srpske.

Ministar industrija energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić ističe da Srpska u odnosu na prošlu godinu u ovoj ima 4,1 odstorast industrijske prozivdnje. "Ukupna prerađivačka industrija Srpske čini 80 odsto ukupne spoljnotrgovinske razmjene Republike što jasno govori da ima rezultata u privredi."

Ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković dodaje da je i ovaj sajam  pokazao da mnogo toga imamo i da nam je domaća radinost, etno tradicija i eko proizvdnja i u Modriči pokazala bogastvo.

Šesti međunarodni sajam privrede i poljoprivrede okupio je u Modriči 204 izlagača iz 22 grada i opštine iz Republike Srpske i Federacije BiH i 16 izlagača stiglo je iz Srbije.