latinica  ћирилица
23/04/2016 |  13:30 ⇒ 20:45 | Autor: SRNA

"O knjizi misliti cijele godine" (VIDEO)

Spisateljica Tanja Stupar Trifunović rekla je danas u Banjaluci da je najveće priznanje književniku da čitalac istinski doživi knjigu i otkrije neke nove dimenzije i nijanse u njoj.
Tanja Stupar-Trifunović - Foto: Glas Srpske
Tanja Stupar-TrifunovićFoto: Glas Srpske

Trifunovićeva, koja se u Banjaluci družila sa čitaocima povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, istakla je da je uvijek raduje komunikacija sa čitaocima jer donesu reakciju za koju pisac nekad i ne sluti da postoji.

Ona je navela da njena knjiga "Satovi u majčinoj sobi", za koju je dobila i nagradu Evropske unije za književnost, živi "svoj život" već dvije godine.

- Knjiga je posvećena majkama i kćerkama, što je osnovna tema knjige, dok se u njenoj pozadini nalaze odlasci, dolasci, vraćanja, te teške životne situacije kroz koje svako od nas prolazi" - rekla je Trifunovićeva.

Ona je poručila da bi bilo lijepo da se o knjizi misli tokom cijele godine, te da ne treba to svoditi na jedan dan i simboličku dimenziju.

Druženje sa čitaocima organizovao je Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo.

Predstavnik Zavoda Јovica Latinović istakao je da su povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava organizovana druženja sa piscima i seminari u više gradova Republike Srpske.

Povodom obilježavanja ovog dana u svih 18 knjižara Zavoda izabrano je 15 zanimljivih književnih djela koje građani mogu kupiti uz popust od 30 odsto.