latinica  ћирилица
20/06/2016 |  21:23 | Autor: SRNA

Brod: Otvorena Akvarelistička likovna kolonija "Sava Brod"

U Gradskoj galeriji u Brodu večeras je otvorena Akvarelistička likovna kolonija "Sava Brod".
 - Foto: SRNA
Foto: SRNA

U galeriji će biti izloženi brojni radovi sa prošlogodišnje kolonije, među kojima poznatih imena kao što su Hadži Branko Nikitović, Đurđa Vilagoš, Dragoslav Husar i drugi umjetnici.

Načelnik opštine Brod Ilija Јovičić rekao je da opština 37. put zaredom organizuje ovu kulturno-umjetničku manifestaciju koja ima veliki značaj za Brod.

On je zahvalio svim učesnicima kolonije i dodao da će opština Brod i u narednim godinama nastaviti da razvija i unapređuje ovu manifestaciju.

Akvarelistička kolonija "Sava" osnovana je 1980. godine i sve do 2006. godine bila je pod pokroviteljstvom Rafinerije nafte, a nakon toga opština Brod preuzima ulogu pokrovitelja i organizatora.

Tradicionalno, svake godine ključ Galerije se uruči jednom od učesnika koji na idućoj koloniji ključ predaje drugom učesniku. Ove godine ključ Galerije uručen je slikaru iz Srbije Momčilu Goluboviću - Kaniju, dugogodišnjem učesniku kolonije "Sava Brod".

Golubović kaže da je, uprkos svim problemima i krizama, kolonija opstala i postala ovo što je danas. "Da bi nešto opstalo, a posebno kultura i umjetnost, to mora da se njeguje", istakao je Golubović.

Kolonija će biti otvorena do subote, 25. juna, a posjetioci mogu da pogledaju izložene radove svakim radnim danom od 10.00 do 20.00 časova.