latinica  ћирилица
18/07/2016 |  18:56 ⇒ 22:12 | Autor: TANЈUG

Pupovac: Plenkoviću dati vremena da pokaže stav prema Srbiji

Predstavnik srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj Milorad Pupovac izjavio je danas da novom šefu HDZ-a Andreju Plenkoviću treba dati nekoliko nedjelja da "povuče prve značajne poteze".
Andrej Plenković (foto: nportal.hr) -
Andrej Plenković (foto: nportal.hr)

Prerano je govoriti o tome šta može da očekuje Srbija, a šta srpska nacionalna manjina u Hrvatskoj od novog predsjednika Hrvatske demokratske zajednice, izjavio je Pupovac.

pupovac

On je naveo da Plenkoviću treba u narednih nekoliko nedjelja dati priliku da povuče prve značajne poteze i kadrovske i programske i tada će se vidjeti i njegova konkretna politika, kako u Hrvatskoj tako i prema zemljama u regionu, prije svega Srbiji i njenom evropskom putu.

Predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća dodaje i da će Plenković sigurno uživati podršku "narodnjačkih evropskih kolega".

"Јedno je sigurno: Plenković je evropski tip političara i čovjek koji će voditi stranku desnog centra", naglasio je Pupovac.

Andrej Plenković izabran je u nedjelju sa 97.823 glasa za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice, kao jedini kandidat za lidera na stranačkim izborima koji su održani po principu "jedan član - jedan glas".