latinica  ћирилица
19/09/2016 |  08:08 ⇒ 09:12 | Autor: RTRS

Promocija romana "Ne bih ovo mogla bez tebe" Brankice Damjanović (VIDEO)

Promocija romana "Ne bih ovo mogla bez tebe" autorke Brankice Damjanović održana je na Međunarodnom sajmu knjige u Banjaluci. Knjiga je krunisana nagradom Novosadskog književnog kluba i tematski se nastavlja na prethodni roman "Dobro je". Za dva mjeseca očekuje se štampanje njene posljednje knjige iz triologije priča sa fejsbuka pod nazivom "Rukopis moga brata".
Promocija knjige "Ne bih ovo mogla bez tebe" - Foto: RTRS
Promocija knjige "Ne bih ovo mogla bez tebe"Foto: RTRS

Roman "Ne bih ovo mogla bez tebe" autorke Brankice Damjanović predstavlja nastavak njenog ranije naslova "Dobro je" koji je za period od dvije godine doživo treće izdanje. Damjanovićeva u težište romana stavlja svoj lični pečat koji je, kao rezultat njenih višedecenijskih unutrašnjih preispitivanja, pretočen u jedan pitak prozni izraz.

Ispitujući puls publike na društevim mrežama, Damjanovićeva u sospstveni fokus stavlja aktuelne teme koje kroz njen autobiografski narativ oblikuje u jednu novu literarnu dimenziju. Svoju stvaralačku inspiraciju crpi iz ljubavi kojom je svakodnevno okružena, a posljednja dva romana posvećuje svojoj djeci Јovanu i Melaniji.

Ovo je ujedno i posljednja promocija na 21. Međunarodnom sajmu knjige koji će i zvanično biti zatvoren danas.