latinica  ћирилица
06/12/2016 |  12:57 ⇒ 13:03 | Autor: RTRS

Važnost primjene preporuka iz revizorskih izvještaja

Predstavnici Odbora za reviziju Narodne skupštine Republike Srpske razgovarali su danas u Banjaluci sa predstavnicima Računskog suda grada Beča o izazovima u funkcionisanju sistema revizije javnog sektora i važnosti primjene preporuka navedenih u revizorskim izvještajima.
Banjaluka: Predstavnici Odbora za reviziju - Foto: SRNA
Banjaluka: Predstavnici Odbora za revizijuFoto: SRNA

Na sastanku posebna pažnja posvećena je načinu i modelima praćenja kontrole preporuka datih u revizorskim izvještajima, saopšteno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću Narodne skupštine.

Naglašena je i potreba razmjene iskustava Odbora za reviziju Narodne skupštine i Računskog suda grada Beča, te važnost provjere primjene preporuka datih u revizorskim izvještajima.

Na sastanku je bilo govora o standardima i budućim pravcima razvoja eksterne revizije, a potpredsjednica Narodne skupštine Željka Stojičić upoznala je goste sa načinom rada Odbora za reviziju Narodne skupštine, njegovom ulogom, te saradnjom koji ima sa Glavnom službom za reviziju javnog sektora Republike Srpske.

Delegaciju Računskog suda Beča činili su glavni revizor Peter Polak i Elvira Franta, a sastanku je prisustvovao i glavni revizor za reviziju javnog sektora Republike Srpske Duško Šnjegota.

Polak je pohvalio trogodišnju saradnju sa Glavnom službom za reviziju javnog sektora Republike Srpske, pojasnio izazove, domete i ograničenja sa kojima se u radu sreće Računski sud grada Beča i naglasio važnost razmjene iskustava i potrebe da revizori nastave rad u kojem neće biti povlaštenih - ni institucija, ni pojedinaca.

Sastanku su prisustvovalki predstavnici Odbora za reviziju Narodne skupštine Republike Srpske Željka Stojičić, Marko Vidaković i Slavko Gligorić.

Izvor: SRNA