latinica  ћирилица
06/12/2016 |  14:09 ⇒ 14:09 | Autor: RTRS

Čubrilović dobitnik nagrade "Kapetan Miša Anastasijević"

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović dobitnik je prestižne nagrade "Kapetan Miša Anastasijević" za jačanje demokratije i parlamentarnog života u Srpskoj.

Nagrada će mu biti uručena sutra u 17.30 časova na svečanosti u Narodnom pozorištu Srpske u Banjaluci, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.

Baštineći zajedničke vrijednosti srpske istorije, kulture i preduzetničkog stvaralaštva, Privredna komora Republike Srpske, Univerziteti u Banjaluci i Novom Sadu i Media invent iz Novog Sada dodijelili su priznanja najboljima u Republici Srpskoj u oblastima stvaralaštva, društvenog angažmana i poslovanja.

U obrazloženju odluke navodi se da je republičko priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" sa pravom pripalo predsjedniku Narodne skupštine Nedeljku Čubriloviću u kategoriji - Јačanje demokratije i razvoj parlamentarizma u Republici Srpskoj.

"Političar koji komunicira sa svim političkim opcijama, predsednik parlamenta čija vrata su otvorena za sve predstavnike javnog i političkog života, Nedeljko Čubrilović je čovek koji ulogu predsednika Narodne skupštine stavio iznad partijske i tako neosporno ojačao demokratski kapacitet Republike Srpske", navodi se u obrazloženju.

Nagrade "Kapetan Miša Anastasijević" dodijeljene su brojnim uglednim i značajnim ličnostima i uspješnim privrednicima.

Ovo priznanje se u Srbiji dodjeljuje privrednim i društvenim stvaraocima od 2000. godine, a već pet godina i na Dunavskom biznis forumu najboljim privrednicima iz 14 zemalja Podunavlja.

Među ranijim dobitnicima ovog visokog priznanja su i jedan od najcjenjenijih srpskih hirurga u svijetu akademik Zoran Krivokapić, reditelj Emir Kusturica, glumica Mira Banjac, proslavljeni violinista Јovan Kolundžija, atletičarka Ivana Španović, premijer Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, vlasnik MK grupe Miodrag Kostić, generalni menadžer Hemofarma Ronald Seliger i mnogi drugi.

Izvor: SRNA