latinica  ћирилица
06/12/2016 |  14:24 ⇒ 17:32 | Autor: RTRS

Značaj Digitalne transformacije u Srpskoj (VIDEO)

Druga Tech Hosted by LANACO konferencija otvorena je u utorak 6.decembra, u Tehnološkom centru kompanije LANACO , gdje su se predstavili pojmovi i značaj Digitalne transformacije.
Lanako - konferencija - Foto: RTRS
Lanako - konferencijaFoto: RTRS

Digitalna transformacija je siguran most između kompanije i klijenata, koja donosi fundamentalnu promjenu poslovanja XXI vijeka. Najbolja rješenja, procjene i pametne poteze na globalnom tržištu IT industrije predstavljena su na ovoj konferenciji.

Biljana Vojvodić pomoćnik ministra nauke i tehnologije u Vladi Republike Srpske, iskazala je zadovoljstvo da je ova konferencija prepoznala značaj Digitalne transformacije u Republici Srpskoj.

“Budućnost Republike Srpske je u IT svijetu. Velika mi je čast i zadovoljstvo da otvorim ovakvu konferenciju, pogotovo kada vidim mlade ljude koji imaju sve više interesovanja za ovu granu privrede. Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske, trudi se da što više javnih preduzeća, kao i ministarstava pređe na Digitalno poslovanja i podrži jedan proces pod nazivom Digitalna transformacija. Nadam se da će ovakve konferencije postati tradicija u našem društvu, koji ima puni potencijal za kreativna i bolja rješenja za budućnost,“, dodala je ona.

Dragan Ninić menadžer za razvoj poslovanja kompanije LANACO rekao je prisutnima da je velika čast održavati Tech Hosted by LANACO konferenciju u novom domu LANACO kompanije.

“Veliko mi je zadovoljstvo što se ovogodišnja Tech Hosted by LANACO konferencija, održava u novom domu kompanije LANACO , Tehnološkom centru. Naša namjera i cilj je da ova konferencija prati aktuelnosti i sadržaje na globalnoj ICT mapi, kao i da bude debatni klub između korisnika i globalnih IT kompanija, sa ciljem kvalitetnog prenosa znanja i vještina na zajednicu Bosne i Hercegovine. Ovo je jedinstve konferencija u Bosni i Hercegovini i regionu, s obzirom da okuplja najveće globalne IT kompanije koje kreiraju proces Digitalne transformacije“, dodao je Ninić.

LANACO, konferencija (Foto: RTRS)

Kompanija LANACO danas je potpisala i memorandum o razumjevanju između kompanije Microsofta i LANACO , koji definiše njihove zajedničke aktivnosti u segmentu digitalne transformacije na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Marko Filipović regionalni menadžer Microsofta serivsa, naglasio je da je ovo logičan slijed, pošto je LANACO najveći partner Microsofta, i da Digitalnu transformaciju rade na teritoriji Bosne i Hercegovine, ali i regiona.

“Ključne teme koje u posljednje vreme čujemo kako u poslu, tako i u privatnom životu su transformacija, nove tehnologije i inovacije. Transformacija je postala veoma bitna za pojedinca, kao i za kompanije i države. Potpisivanjem današnjeg memoranduma o razumijevanju Microsofta BiH se zajedno sa kompanijom LANACO obavezuje da će raditi na promociji digitalne transformacije unutar akademske zajednice, u cilju stvaranja i podizanja potencijala javnog sektora kroz korištenje kapaciteta LANACO Technology Centra. Aktivnosti koje će uslediti u narednom periodu će obuhvatiti sve segmente društva počevši od univerziteta, preko institucija javnog sektora do biznis subjekata iz kojih će siguran sam proizaći veoma uspešne priče i primjeri institucija i kompanija koje su shvatile značenje digitalne transformacije uz korištenje savremenih tehnologija“ zaključio je Filipović.

Tech Hosted by LANACO konferencija započela je prvim danom koji je Studentski dan, koji je posvećen studentima i njihovim interesovanjima za IT svijet.

Drugi i treći dan rezervisan je za vendore i pratnere poput Microsoft, Huawei, Oracle, Cisco, Fujitsu, Real security, HP, EMC2, Vmware, Fortinet, Kaspersky, Kyocera i svih ostalih koji su pomogli da ova konferencija bude svake godine sve bolja i interesantnija.