latinica  ћирилица
06/12/2016 |  16:10 | Autor: RTRS

Dačić: Srbija uzor drugim zemljama u vraćanju imovine žrtvama Holokausta

Članovi delegacije Svjetske jevrejske organizacije za restituciju istakli su da Srbija predstavlja uzor drugim zemljama kada je riječ o pitanju vraćanja imovine žrtvama Holokausta i pohvalili sve napore koji su do sada preduzeti na tom planu.
Ivica Dačić - Foto: SRNA
Ivica DačićFoto: SRNA

Tokom susreta sa članovima ove organizacije, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da će nadležni državni organi i ubuduće činiti sve kako bi proces restitucije jevrejske imovine bio što uspješnije realizovan.

"Konstatovano je da je važno što je u Srbiji donesen Zakon o otklanjanju posledica oduzimanja imovine žrtvama Holokausta koje nemaju živih zakonskih naslednika i što je efikasno i transparentno primenjen", saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Sastanku su, osim predstavnika te organizacije, predvođenih advokatom Robertom Blohom, prisustvovali i predstavnici Stejt departmenta i Ambasade SAD u Beogradu, Ministarstva inostranih poslova Izraela, ambasador Izraela u Srbiji Alona Fišer-Kam, kao i predstavnici jevrejske zajednice u Srbiji.

Izvor: SRNA