latinica  ћирилица
25/04/2017 |  14:36 | Autor: RTRS

Inter Simeoneu: Imaš 20 dana da prihvatiš 55 miliona

Dani Stefana Piolija odbrojani su u Interu, a prva želja čelnika nero-azura je da na klupi vide sadašnjeg trenera Atletika iz Madrida Dijega Simeonea.
Dijego Simeone (Foto:mirror.co.uk) -
Dijego Simeone (Foto:mirror.co.uk)

Ponuda je izuzetna, ali nisu voljni mnogo da čekaju, zato su postavili ultimatum, piše Gazeta delo Sport.

Pioli je već podnio ostavku, ali je uprava nije prihvatila, jer u ovom trenutku nemaju adekvatnu zamijenu. Kraj mu se najverovatnije sprema poslije Napolija, a sezonu će po svemu sudeći privesti kraju trener mladog tima Veki.

Uprava odavno ima dugoročni plan da na klupi sjedi, nekadašnji igrač kluba Dijego Simeone. Argentinac, koji je Atletiko vratio na špansku i evropsku mapu, osvojivši prvenstvo, kup i igrao dva puta finale Lige šampiona, izjavio je svojevremeno da bi volio da nekada vodi Inter. Ali su se stvari ubrzale i uprava milanskog velikana iznijela je ponudu. Ona iznosi 55 miliona za narednih pet godina, ali uz ultimatum da popularni Čolo za, najkasnije 20 dana, mora da se izjasni.

Ova brojka od 20 dana djeluje proračunato s tim da Simeone vidi da li će se Atletiko plasirati u finale Lige šampiona, a put vodi preko gradskog rivala Reala, koji im je u prethodne tri godine sva tri puta stajao na putu ka evropskoj kruni.

Za 20 dana biće poznato da li će Simeoneov Atletiko prevazići evropski kompleks Reala. Ukoliko to uspije, titula je onda na dohvatu ruke, a to bi bio pouzdan znak da je Argentinac završio misiju na Kalderonu.

Izvor: sportklub.rs