latinica  ћирилица
15/05/2017 |  18:50 ⇒ 19:27 | Autor: RTRS

Crnadak dao punu podršku Sarajevo biznis forumu

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak dao je punu podršku organizaciji Sarajevo biznis foruma, koji će biti održan 22. i 23. maja u Sarajevu, izrazivši nadu da će to biti važan korak ka privlačenju novih direktnih stranih investicija.
Crnadak sa delegacijom Sarajevo biznis foruma - Foto: SRNA
Crnadak sa delegacijom Sarajevo biznis forumaFoto: SRNA

Crnadak se danas sastao sa delegacijom Sarajevo biznis foruma, koju je predvodio predsjednik Organizacionog odbora Amer Bukvić, te razgovarao o pripremnim aktivnostima za ovaj investicioni skup.

Bukvić, koji je i direktor BBI banke, prenio je Crnatku da su pripreme za održavanje ovogodišnjeg Foruma u završnoj fazi, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Prema Bukvićevim riječima, do sada je registrovano ukupno 539 stranih gostiju, iz 34 zemlje i iz svih dijelova svijeta, a ukupan broj prijavljenih učesnika je skoro 900 u ovom momentu.

On je istakao da će na ovogodišnjem Forumu učestvovati generalni direktor Evropske komisije za pregovore o proširenju i susjedstvo Kristijan Danijelson, potpredsjednik Indonezije Muhamed Јusuf Kala, te zamjenik premijera Turske Mehmet Šimšek.

Bukvić je naveo da je planirano održavanje panela o ekonomskoj saradnji sa Njemačkom, u saradnji sa Privrednom komorom ove zemlje.

Pokrovitelj Foruma je Predsjedništvo BiH uz podršku Savjeta ministara i Ministarstva inostranih poslova BiH.

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak i šef Kancelarije Savjeta Evrope u Sarajevu Drahoslav Štefanek razgovarali su danas o evropskom putu BiH, političkoj situaciji i unapređenju saradnje.

Razgovarano je o aktivnostima u kontekstu približavanja BiH EU i aktivnostima Savjeta Evrope u BiH, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima unapređenja saradnje BiH i Savjeta Evrope, posebno u oblasti poštivanja ljudskih prava i u tom kontekstu pozdravljena je predstojeća posjeta Sarajevu visokog komesara UN za ljudska prava Zeida Raada el Huseina.

Crnadak je informisao Štefaneka u Sarajevu o svom učešću na sastanku Komiteta ministara Savjeta Evrope 19. maja u Nikoziji, te istakao da je Savjet Evrope važan za BiH zbog uloge koju ima u demokratizaciji zemlje i poštivanju ljudskih prava, kao i za međunarodnu poziciju zemlje.

Izvor: Srna