latinica  ћирилица
14/06/2017 |  14:19 ⇒ 19:57 | Autor: RTRS

MUP Republike Srpske: Uniforme domaćih proivođača nisu ispunjavale standarde

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske saopštilo je da je tender koji je raspisalo za nabavku redovne i posebne uniforme za policijske službenike raspisan u skladu sa odredbama Zakona o javnim nabavkama BiH i Pravilnikom o uniformi policijskih službenika
MUP Republike Srpske - Foto: RTRS
MUP Republike SrpskeFoto: RTRS

U MUP-u ocjenjuju da je neprimjeren zahtjev Udruženja tekstila, kože i obuće Privredne komore Srpske za poništenje tendera jer,naovdno, nije raspisan u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH.

"Član 25 Zakona o javnim nabavkama BiH definiše na koji način se sprovodi otvoreni međunarodni postupak i podjela na lotove je urađena na ispravan način", navodi se u saopštenju MUP-a.

U saopštenju se podsjeća da uniforma za policijske službenike koju je MUP Republike Srpske 2014. godine nabavio kod domaćih proizvođača, a koja je imala rok trajanja dvije godine, nije u potpunosti zadovoljila potrebe i standarde za vršenje poslova policijskog službenika, zabilježena su brojna kašnjenja u isporuci, a policijski službenici su imali brojne primjedbe na njen kvalitet i izgled.

Izvor: SRNA