latinica  ћирилица
18/08/2017 |  10:38 ⇒ 11:04 | Autor: RTRS

Zvaničnici Srpske uputili telegrame saučešća kralju Filipu Šestom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je španskom kralju Filipu Šestom telegram saučešća povodom terorističkog napada u Barseloni, u kome je istakao da je Srpsku duboko potresla strašna vijest o napadu u kojem su živote izgubili nedužni ljudi, a veliki broj je teško povrijeđen.
Palata Predsjednika Republike Srpske - Foto: RTRS
Palata Predsjednika Republike SrpskeFoto: RTRS

Dodik je poručio da Republika Srpska osuđuje ovaj teroristički čin i u potpunosti daje podršku globalnoj borbi protiv terorizma koji na najsuroviji način odnosi živote nevinih ljudi, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

"U ime građana Republike Srpske i svoje lično ime, Vama i porodicama nastradalih upućujem izraze najdubljeg saučešća, a povrijeđenima želim brz oporavak", naveo je Dodik u telegramu saučešća.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović najoštrije je osudila teroristički napad u Barseloni u kojem je poginulo 13 ljudi, a više desetina povrijeđeno, te poručila da Srpska duboko saosjeća sa građanima Španije, koji su se našli na udaru najstrašnijeg oblika terorizma. "Užasnula nas je i šokirala vijest o terorističkom napadu u kojem su živote izgubili nevini ljudi, a veliki broj njih je povrijeđen", navela je Cvijanovićeva u telegramu saučešća predsjedniku Vlade Španije Marijanu Rahoju.

Ona je u ime Vlade Republike Srpske, svoje i ime građana Republike Srpske, uputila Rahoju, porodicama poginulih i građanima Španije izraze najdubljeg saučešća.

U jučerašnjem terorističkom napadu kombijem na pješake u Barseloni ubijeno je 13 ljudi, a povrijeđeno više desetina osoba. Među povrijeđenima i stradalima su državljani 24 zemlje.

Izvor: SRNA