latinica  ћирилица
18/08/2017 |  12:57 ⇒ 13:11 | Autor: RTRS

Srebrenica- Rekonstrukcija Srednjoškolskog centra

U Srebrenici su počeli radovi na postavljanju termoizolacije na zgradi Srednjoškolskog centra u okviru realizacije projekata koji se u toj opštini finansiraju sredstvima Vlade Srbije.
Radovi na zgradi Srednjoškolskog centra u Srebrenici - Foto: SRNA
Radovi na zgradi Srednjoškolskog centra u SrebreniciFoto: SRNA

Radovi obuhvataju sanaciju dijela krova, postavljanje oko 1.000 metara kvadratnih termoizolacije i nanošnje nove vanjske fasade, kao i zamjenu oluka na objektu, rekao je direktor SŠC Momčilo Cvjetinović. Vrijednost tih radova je 60.000 KM.

- Očekujem da će radovi biti završeni do kraja septembra i da neće mnogo ometati izvođenje nastave početkom idućeg mjeseca - naveo je Cvjetinović.

Prema njegovim riječima, u ovom centru očekuju da će biti prihvaćen i njihov drugi projekat, koji se odnosi na rekonstrukciju sistema grijanja u školskoj zgradi i da će prema obećanjima i ti radovi biti finansirani sredstvima Vlade Srbije i završeni do početka sezone grijanja.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je na Investiciono-razvojnoj konferenciji u Srebrenici u novembru 2015. godine obećao pomoć ovoj opštini u iznosu od pet miliona evra.

Dva miliona su odmah uplaćena u opštinski budžet za njegovu sanaciju i izmirenje dugova, koje je opština imala, a tri miliona su namijenjena za infrastrukturne projekte, koji se realizuju ove godine.

Tim sredstvima finansira se izgradnja modernog objekta dječijeg obdaništa, rekonstrukcija i izgradnja više lokalnih i seoskih puteva, te rekonstrukcija glavne saobraćajnice kroz Srebrenicu i izgradnja trotoara na više dionica.

Osim ovih projekata, tim sredstvima gradi se proizvodna hala u Potočarima, a rekonstruisan je i objekat stare škole u Skelanima, u kome će biti otvoren tekstilni pogon, gdje će zaposlenje dobiti dvadesetak radnika.

U planu je još nekoliko manjih projekata, koji će biti finansirani sredstvima Vlade Srbije.

Izvor: SRNA