latinica  ћирилица
18/08/2017 |  15:15 ⇒ 17:34 | Autor: RTRS

Seferovci: Novim asfaltom do dotrajalih škola (VIDEO)

U gradiškim selima i Potkozarju u novoj školskoj godini osnovci će do škola pješačiti novim asfaltnim putevima. Do septembra bi trebalo da bude asfaltirano 12 kilometara makadamskih puteva. Međutim, na kraju puta dočekaće ih neuslovni školski objekti.
Seferovci - Foto: RTRS
SeferovciFoto: RTRS

Novim asfaltnim putem do područne škole u Karajzovcima će i učenici iz zaseoka Sabljići u mjesnoj zajednici Seferovci.

Učenici i roditelji u Seferovcima i susjednom Petrovom selu očekuju da građevinske mašine koje su postavile novi asfalt, zamijeniti nove, koje će rekonstruisati oronule područne školske objekte Osnovne škole "Petar Kočić" iz Nove Topole.
-Isto se tako nadamo će u skorijem periodu biti renovirane osnovne škole u Petrovom Selu, pogotovo prozore i vrata koji su dotrajali, kao i sanaciju mokrog čvora, ističu mještani.

Školskim objektima, poslije ljetnje pauze, namjeravaju se pozabaviti i odbornici opštinskog parlamenta.



"Pokušaćemo u narednom periodu sve škole koje su u lošijem stanju da ih kandidujemo za renoviranje preko Odjeljenja za društvene djelatnosti, kao i preko Ministarstva prosvjete i kulture i obrazovanja. Ono je, možemo reći, u jako teškoj situaciji, ali pošto je ministar iz ovih naših krajeva, mislim da će imati sluha za naše zahtjeve", ističe Vladimir Јanković, potpredsjednik Skupštine opštine Gradiška.

Osim u Petrovom Selu i Karajzovcima, slično stanje je i u pet preostalih objekata područnih odjeljenja Osnovne škole "Patar Kočić" iz Nove Topole, centralne škole sa naviše područnih odjeljenja u opštini Gradiška.