latinica  ћирилица
18/08/2017 |  16:11 ⇒ 17:25 | Autor: RTRS

Derventa: Za rekonstrukciju ulica i puteva 122.000 KM (VIDEO)

U Derventi je potpisan ugovor o asfaltiranju sedam putnih pravaca i dvije gradske ulice, vrijedan 122.000 maraka. Rok za završetak radova je 60 dana.
Derventa - asfaltiranje ulica - Foto: RTRS
Derventa - asfaltiranje ulicaFoto: RTRS

Sredstva za asfaltirnje obezbijeđena su iz kapitalnog budžeta i nastavak su dosadašnjih napora na uređenju putne infrastrukture. Nove kilometre asfalta dobiće putevi u Maloj Sočanici, Drijenu, Gornjem Detlaku, Crnči i Osinji, kao i u dijelu dvije gradske ulice.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić, koji je sa predstavnikom preduzeća "MG Mind" iz Mrkonjić Grada Mladenom Galićem potpisao ugovor, kaže da su tokom prošle godine modernizovana 43 putna pravca na seoskom i gradskom području.

"Ovo je još jedna faza modernizacije gradskih i seoskih puteva, a uporedo se izgrađuje i vodovodna mreža. Ugovor smo potpisali sa 'MG Mind', dobrim partnerom, koji je uradio mnogo posla u našoj opštini", rekao je Simić novinarima.

Galić je naveo da će radovi početi već danas i da je rok za njihov završetak 60 dana.

Ugovorom je predviđeno i asfaltiranje dijela ulice u Agićima kao i dio Ulice "19. april", što raduje mještane.

"To nam mnogo znači. Nijedan dan ne mogu otvoriti prozore da provjetrim kuću jer je toliko prašine na ulici", ističe mještanin Ratko Subotić.

Prošle godine u Derventi su asfaltirana 43 putna pravca. U seoskim sredinama radi se i vodovod čime će i udaljena sela dobiti gradsku vodu.