latinica  ћирилица
29/10/2017 |  15:37 ⇒ 20:02 | Autor: RTRS

Cicović: Najbolji nastup Srpske do sada na Sajmu knjiga u Beogradu

Direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović rekao je danas da je na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu Republika Srpska predstavila 69 knjiga, pet časopisa i tri Zbornika.
Beograd - Mlađen Cicović - Foto: SRNA
Beograd - Mlađen CicovićFoto: SRNA

Cicović je istakao da su izdavači iz Republike Srpske, kao i institucije Srpske, univerziteti i zadužbine promovisani na najbolji mogući način.

"Nastup Srpske je bio bolji nego što smo i očekivali, jer smo imali više promocija nego što je programom bilo predviđeno. Imali smo 42 promocije, predstavili 69 knjiga, pet časopisa i tri Zbornika što nas čini izdavačem sa najvećim brojem promocija na Sajmu", rekao je Cicović Srni.

Cicović je podsjetio da je štand Republike Srpske ove godine bio posvećen obilježavanju 250 godina od rođenja velikog srpskog pjesnika Filipa Višnjića u skladu sa opredjeljenjem da se čuva i promoviše srpski jezik, ćirilica, kultura i tradicija.

Kao poseban događaj na štandu Republike Srpske, Cicović je istakao književno - pjesničko veče na kom se ove godine okupilo 65 književnika iz Republike Srpske, Srbije i rasejanja, kao i dvojica pjesnika iz Јermenije i Rusije.

Cicović je naveo da da je posebna vrijednost nastupa Srpske na Međunarodnom sajmu knjiga sedmodnevna izložba Narodne univerzitetske biblioteke koju su sa interesovanjem pogledali brojni posjetioci.

Izvor: SRNA