latinica  ћирилица
17/02/2018 |  11:46 | Autor: RTRS

Košarac: Tragikomični komentari SzP-a na Dodikovu kandidaturu

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac ocijenio je "tragikomičnim komentare predstavnika takozvanog Saveza za promjene na vijest da će se predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kandidovati za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske".
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

"Da nisu žalosni, bili bi mi smiješni komentari gubitnika Mladena Bosića na kandidaturu predsjednika Dodika. Lik koji je na čelu SDS-a izgubio sve izbore na koje je izašao i koji, nekim čudom, još sjedi u rukovodstvu Predstavničkog doma parlamenta BiH, sada se pretvorio u samozvanog političkog analitičara za uveseljavanje medija u Sarajevu. S obzirom na sadržaj Bosićevih komentara, očekujem da ga na platni spisak stave Si-En-En ili 'Njujork tajms', ako već nije na spisku jedne ambasadorke koja misli ono što Bosić govori", rekao je Košarac Srni.

On je dodao da je bivši predsjednik SDS-a Mladen Bosić postao politički analitičar nakon što je vrh te stranke glatko odbio njegovu ponudu da se na predstojećim izborima kandiduje za predsjednika Republike Srpske.

"Bosićevim stopama krenuo je i aktuelni predsjednik SDS-a Vukota Govedarica, koga je, kao i njegovog bivšeg stranačkog šefa, strah da izađe na crtu Miloradu Dodiku. Zato su se i okrenuli Mirku Šaroviću, bošnjačkom kandidatu za srpskog člana Predsjedništva BiH, ne shvatajući da su bošnjački glasovi jedini koje Šarović može da dobije u Republici Srpskoj", naglasio je Košarac.

Prema njegovim riječima, ruku pod ruku s Govedaricom ide i Branislav Borenović, koji još ne zna na koju će se funkciju kandidovati Mladen Ivanić.

"Borenoviću i Govedarici nisu javili da Ivanić sanja još jedan mandat u Predsjedništvu BiH. Kad Borenović to sazna, moraće javnosti da objašnjava kako je njegov kandidat istrgovao poziciju ambasadora u Ljubljani za imenovanje ratnog oficira 7. muslimanske brigade, u čijem se sastavu borio zloglasni odred 'El mudžahid', na čelo Oružanih snaga BiH", upozorio je Košarac.

Izvor: SRNA