latinica  ћирилица
17/02/2018 |  16:54 ⇒ 21:18 | Autor: RTRS

Studenti ne odustaju od zahtjeva MIP-u (VIDEO)

Budući politikolozi ne odustaju - studenti fakulteta političkih nauka iz Banjaluke, Sarajeva i Mostara formiraće komisiju koja će pratiti konkurse. Povod je nezadovoljstvo zbog konkursnih uslova Ministarstva inostranih poslova BiH.
Fakultet političkih nauka Banjaluka - Foto: RTRS
Fakultet političkih nauka BanjalukaFoto: RTRS

Studenti su danas najavili da će formirati komisiju koja će pratiti sve konkurse. Povod je, kažu, nedavni konkurs za prijem službenika u MIP BiH, kojim nije predviđeno zapošljavanje politikologa, što smatraju nedopustivim.

- Suština ovog problema je da je prethodno bio raspisan konkurs za pripravnike gdje nije bilo mjesta za politikolog- sociologe. Imali smo sastanak sa ministrom, pa nam je ponudio novi konkurs. Konkurs je napravljen u probijenom roku i onda je uslijedio konkurs za službenike gdje se ostavlja prostor da se mogu svi prijaviti - kaže Miloš Kovačević, iz Studentska organizacije FPN-a Banjaluka.

Studenti će od resornog ministra Igora Crnatka tražiti da bude potpisan memorandum o saradnji domaćih fakulteta političkih nauka sa MIP-om kako bi studenti mogli biti primani u ovo ministarstvo.

- Nažalost, konkurs nije poništen. Ali, mi ćemo nastaviti da se sastajemo i pratimo konkurse - ono što nam je ministar i zamjerio i ako mi nismo agencija za praćenje konkursa, ali znamo u kakvom je stanju naša struka - rekla je Merima Kovačić, iz Studentske organizacije FPN-a Sarajevo. 

Sastanku iz, kako studenti kažu opravdanih razloga, nisu prisustvovali studenti iz Mostara i ministar Crnadak, koji je obećao da će naredne sedmice održati sastanak sa studentima.