latinica  ћирилица
17/02/2018 |  16:59 ⇒ 20:05 | Autor: RTRS

Veterani poručili Mektiću da bespotrebno stvara tenzije (VIDEO)

Na jučerašnje izjave ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića da je namjera udruženja Veterani Republike Srpske da okupi, oprema i naoružava ljude koji treba da se obračunavaju sa srpskim narodom, predsjednik ovog udruženja Duško Vukotić poručio je da niko, pa ni Mektić, nema pravo da zabrani njegovanje tradicije Odbrambeno-otadžbinskog rata i proslavu Dana Republike.
Reagovanje na izjave Mektića - Foto: RTRS
Reagovanje na izjave MektićaFoto: RTRS

 Iz udruženja Branioci grada Doboja '92, Mektiću su poručili da će mu dostaviti spisak boraca i njihovog učešća u ratu.

- To što on nas naziva okupljenom bagrom, govori sve o njemu, a o nama ništa. Zamolio bih ga javno da prestane svoju političku karijeru da gradi na bespotrebnom dizanju tenzija i da ne traži neprijatelja bilo kome, tamo gdje ih nema. Neka se konačno posveti radikalnim, islamskim paradžematima i opravda bar jednu platu koju je do sada primio - kaže Vukotić.

Radenko Nikolić, portparol udruženja Branioci grada Doboja 2. maj 1992, preporučio je Mektiću da ne upotrebljava Branioce grada Doboja u svoju korist, jer su oni protiv njega.

- Poručili smo vam da se optretite Askerima, ratnom jedinicom Nasera Orića. Poručili smo vam da nećemo za vas glasati i da podnesete ostavku i izvinite se - istakao je Nikolić.