latinica  ћирилица
17/02/2018 |  19:42 ⇒ 21:16 | Autor: RTRS

Dodik: Nije bilo incidenta u Hrvatskoj (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je i danas da će biti kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH. Odgovarajući na novinarska pitanja, Dodik je poručio da nikada u Hrvatskoj nije imao, niti izazvao incident.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Na izjave lidera PDP-a Branislava Borenovića kako je vrijeme za njegovu političku penziju, Dodik je još juče poručio da je Borenović iscrpljen od političkih poraza. Nakon Borenovićevih komentara na društevenim mrežama, verbalni sukob nastavljen je i danas.

"Vrijeme je da Dodik ode u političku penziju" - izjava je predsjednika PDP-a Branislava Borenovića koja je pokrenula novi verbalni sukob na relaciji Dodik-Borenović. Predsjednik Srpske i SNSD-a, Milorad Dodik, ovako je to prvobitno komentarisao: "Koliko ja znam, on je sijeđi od mene. Јa izgledam bolji momak od njega, i na medijima, ne samo u životu".

Nije se dugo čekalo na odgovor Branislava Borenovića, ali putem Tvitera. Rekao je da on ne farba ni kosu, a ni narod. Dodik, za njega, sada ima novi odgovor:"Al' taj Borenović laže, kako ga nije sramota!? On laže narod kao neko se farba. Јa se ne farbam, ali on je i dalje sijed i loš momak. Čuo sam od vaših kolega kad god dođe u neki studio, šminka se po pola sata da izađe pred kameru."

Nakon pisanja hrvatskog Јutarnjeg lista kako je policija ove zemlje razoružala Dodikove ljude, predsjednik Srpske tvrdi da ih je policija zaustavila kod Vinkovaca, naplatila kaznu zbog prekoračenja brzine, i da se ništa drugo nije dogodilo.

- Ništa se tu nije desilo. Kada idemo u Hrvatsku, ne nosimo oružje, niti treba da me štiti policija te zemlje. Ne treba me štititi policija Hrvatske kao ministra inostranih poslova BiH Igora Crnatka i član Predsjedništva BiH Mladena Ivanića. Ne osjećam se sigurno da me oni štite i vjerujem da će veoma brzo biti izgrađen put od Banjaluke do Bijeljine, do granice sa Srbijom, i neće biti potrebe za putovanje kroz Hrvatsku - rekao je Dodik.

Na pitanje da li je bilo razgovora sa DNS-om o kandidatima za najviše funkcije na predstojećim izborima, odnosno predsjednika Srpske i člana Predsjedništav BiH, Dodik je rekao da će sve biti u redu i dogovoreno u narednom periodu.