latinica  ћирилица
21/02/2018 |  15:19 ⇒ 18:27 | Autor: RTRS

Banjalučki odbornici danas o zaduženju za pet kapitalnih investicija (VIDEO)

Pred banjalučkim odbornicima, između ostalog, danas se našao i Prijedlog odluke o zaduženju grada emisijom hartija od vrijednosti u iznosu do šest miliona maraka. Ovaj novac namijenjen je za finansiranje pet kapitalnih investicija u gradu.
Banjaluka: Skupština grada - Foto: RTRS
Banjaluka: Skupština gradaFoto: RTRS

Pred banjalučkim odbornicima danas su dvije odluke o emisiji obveznica i zaduženju, kojim će biti finansirano pet velikih projekata značajnih za desetine hiljada građana.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izrazio je očekivanje da će Skupština grada danas usvojiti ove odluke.

"Riječ je o pet kapitalnih pojekata - izgradnja novog mosta na lokaciji Zelenog mosta, završetak istočnog tranzita, krak B i C podsistema vodovoda `Zvijezda-Crno vrelo`, rekonstrukcija 1.200 metara Ulice kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, te završetak nove sportske dvorane bivšeg Šoping centra", rekao je Radojičić novinarima u pauzi sjednice Skupštine grada.

Opozicioni odbornici protiv su zaduženja grada emisijom hartija od vrijednosti.

"Јa razumijem da su građani radosni zbog nove toplane, novih mostova, ali treba da znaju da to znači najmanje 25 miliona zaduženja", ističe odbornik PDP-a Draško Stanivuković.

Aleksandar Petković iz Kluba odbornika Saveza za promjene rekao je novinarima da će biti uzdržan prilikom glasanja o kapitalnim projektima, i to ne zbog projekata koji su potrebni gradu, već zato što se ne finansiraju iz realnih prihoda, nego iz zaduženja.

Na dnevnom redu su i Prijedlog odluke o komunalnom redu i Program razvoja sporta sa prioritetnim oblastima finansiranja za 2018. godinu, te više regulacionih planova i kadrovskih pitanja.