latinica  ћирилица
21/05/2018 |  12:34 ⇒ 12:48 | Autor: SRNA

Bogdanić na skupštini Svjetske zdravstvene organizacije

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić učestvuje u Ženevi na redovnom zasjedanju 71. skupštine Svjetske zdravstvene organizacije koje je počelo danas i traje do subote, 26. maja.
Dragan Boganić - Foto: RTRS
Dragan BoganićFoto: RTRS

Najviše pažnje posvećeno je djelovanju Svjetske zdravstvene organizacije, strategijama i politikama za naredi period, a neke od tema sastanka su milenijumski razvojni ciljevi i univerzalna zdravstvena pokrivenost, saopšteno je iz Ministarstva.

Svjetska zdravstvena organizacija ove godine sprovodi niz globalnih aktivnosti pod motom "Zdravlje za sve", što podrazumijeva što dostupniju zdravstvenu zaštitu za stanovništvo.

Tokom zasjedanja Svjetske zdravstvene skupštine diskutovaće se i o pripremljenosti zemalja za pandemijski grip, imunizaciji, prevenciji i kontroli nezaraznih bolesti, mentalnom zdravlju, ishrani dojenčadi i djece, kao i prevenciji dječijih povreda i jačanju zdravstvenih sistema.

Bogdanić se ovom prilikom susreo sa direktorom Regionalne kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu Žužanom Јakab i razgovarao o budućoj saradnji.

Svjetska zdravstvena skupština je redovni godišnji sastanak predstavnika 194 zemlje članice Svjetske zdravstvene organizacije, nadležni organ za donošenje odluka Svjetske zdravstvene organizacije.