latinica  ћирилица
23/05/2018 |  07:59 ⇒ 12:41 | Autor: SRNA

Golićeva danas u Maglaju i Tesliću

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić, kao kontakt osoba BiH za Zeleni klimatski fond, sastaće se danas u Maglaju sa ambasadorom Švedske u BiH Andersom Hagelbergom i predstavnicima UNDP-a povodom svečanog završetka radova na modernizaciji javne rasvjete u ovoj federalnoj opštini.
Srebrenka Golić - Foto: RTRS
Srebrenka GolićFoto: RTRS

Golićeva će se sa Hagelbergom sastati u 10.30 časova u kabinetu načelnika opštine Maglaj, saopšteno je iz Ministarstva prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske.

U 11.00 časova predviđeno je otkrivanje ploče sa posvetom u parku preko puta zgrade opštine Maglaj, kao i izjave za medije.

Golićeva će danas u Blatnici, opština Teslić, prisustvovati svečanosti povodom završetka radova na realizaciji mjera energetske efikasnosti u Osnovnoj školi "Dositej Obradović".

Otkrivanje ploče sa posvetom i izjave za medije predviđene su u 13.00 časova, nakon čega će učenici ove škole izvesti prigodan program.

Modernizacija javne rasvjete u Maglaju i energetska sanacija škole u Blatnici realizovani su u okviru projekta Zeleni ekonomski razvoj, koji realizuje UNDP uz finansijsku podršku Vlade Švedske, Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske i Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH.

Partneri u realizaciji aktivnosti ovog projekta u Republici Srpskoj, osim Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost, su Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.