latinica  ћирилица
09/11/2018 |  16:48 ⇒ 18:17 | Autor: SRNA

Gradski odbor SDS-a o isključenju Petrovića

U Doboju je u toku sjednica Gradskog odbora SDS-a na kojoj bi trebalo da bude razmatrana odluka predsjednika stranke Vukote Govedarice da iz SDS bude isključen Obren Petrović, predsjednik ovog gradskog odbora.
Obren Petrović - Foto: Ustupljena fotografija
Obren PetrovićFoto: Ustupljena fotografija

Sjednica je počela oko 16.00 časova, a izjave za novinare planirane su u 17.00 časova.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je prije dva dana da Petrović više nije član SDS-a, jer je iznosio stavove koji nisu u skladu sa zvaničnom politikom stranke.

Govedarica je pozvao "odgovorne i poštene" članove i simpatizere SDS-a u Doboju da se što prije organizuju i sačuvaju stranku od, kako je naveo, mešetara i trgovaca.

Petrović, koji je i novoizabrani poslanik u Predstavničkom domu BiH, 6. novembra je nakon sastanka sa novoizabranim sprskim članom Predsjedništva BiH i lederom SNSD Miloradom Dodikom, ponovio da je spreman da ga podrži u Parlamentarnoj skupštini BiH.

On je podsjetio na odluku Skupštine Gradskog odbora SDS-a Doboja, koja je na sjednici 1. novembra jednoglasno dala punu podršku novoizabranim nosiocima mandata iz ove izborne jedinice da budu dio vlasti u Narodnoj skupštini Republike Srpske i parlamentu BiH s ciljem zastupanja interesa građana Doboja.