latinica  ћирилица
10/11/2018 |  17:34 ⇒ 11/11/2018 | 13:24 | Autor: SRNA

Evropa Srbima nije vratila za doprinos koji su dali njenoj slobodi

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je danas da Evropa u proteklih 100 godina nije vratila Srbima za doprinos koji su oni dali njenoj slobodi.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Srbi su dali nesumnjiv doprinos novoj Evropi. Ta Evropa za ovih 100 godina nije vratila Srbima za doprinos koji su dali njenoj slobodi - rekao je Dodik novinarima u Višegradu.

Predsjednik Srpske je rekao da je vojnom vježbom "Vek pobednika 1918-2018", koja je danas održana u Srbiji, obilježeno 100 godina od pobjede u Velikom ratu u kome su Srbi masovno stradali i izgubili više od 30 odsto stanovništva.

On je ocijenio da je ova velika vojna vježba bila u funkciji očuvanja mira i pokazivanja sposobnosti da se taj mir očuva.

- Vježba je bila impozantna, uz učešće različitih rodova vojske, te veoma kompleksna, jer se izvodila sa municijom i raketama, tako da nosim veliku impresiju o svemu tome - rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je poručio da Srbija treba da očuva mir, a Srbima van matice treba da se pokaže da Srbija ima sposobnost da brani mir.

Vojnoj vježbi na Pešteru prisustvovala je i premijeka Republike Srpske Željka Cvijanović.