latinica  ћирилица
07/12/2018 |  18:53 | Autor: SRNA

Gradonačelnici Novog Sada i Istočnog Sarajeva o saradnji

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević razgovarao je danas u novosadskoj Gradskoj kući sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Nenadom Vukovićem o modalitetima buduće saradnje u oblastima privrede, kulture i sporta.
Novi Sad - Foto: RTRS
Novi SadFoto: RTRS

Iz kabineta gradonačelnika Novog Sada saopšteno je da su se sagovornici posebno osvrnuli na značaj Evropskog omladinskog olimpijskog festivala /EЈOF 2019/ koji će biti promovisan na Univerzitetu u Novom Sadu, a koji će od 9. do 16. februara 2019. godine biti održan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Gradonačelnik Vučević istakao je da Novi Sad, posebno kao Evropska prijestonica kulture i Omladinska prijestonica Evrope, prepoznaje značaj projekata međunarodnog karaktera koji doprinose povezivanju gradova i regiona, kao i ukupnom društvenom razvoju.

Zvaničnici su se saglasili da mladi predstavljaju izuzetan kapacitet svake zajednice i da njihov aktivizam doprinosi pozitivnim promenama.

Vučević i Vuković su istakli da je veoma značajno to što je festival Egzit uvrstio Јahorinu na mapu svojih dešavanja, jer to dodatno doprinosi uspostavljanju čvršćih veza i podstiče dalju saradnju.

Gradonačelnici su izrazili volju da logistički podrže uspostavljanje bliže saradnje - kako na polju privrede i turizma, tako i na nivou univerziteta, kulturnih i sportskih ustanova i organizacija.