latinica  ћирилица
12/12/2018 |  15:18 ⇒ 20:02 | Autor: RTRS

Načelnik Teslića na korak od opoziva

Načelnik Teslića Milan Miličević na korak je od opoziva.

Pokrenuće ga, kako najavljuju, odbornici nove skupštinske većine, nezadovoljni što odbija da provodi skupštinske odluke. Miličević odgovara da su odluke nezakonite, i da ih neće provesti ni po cijenu opoziva.

Nema saradnje između načelnika Teslića i Skupštine opštine. Dokaz za to jeste i odbijanje načelnika da sprovodi odluke skupštinske većine, što može dovesti do blokade opštine. Tvrde da je stanje neodrživo.

- Ukoliko ne pokaže dobru volju da se ti problemi prevaziđu smatram da smo mi prinuđeni da idemo u opoziv načelnika - smatra odbornik SNSD Mišo Stojanović.

Miličević ne brine zbog opoziva. Poziva se na Zakon o lokalnoj samoupravi, prema kojem načelnik može da obustavi od izvršenja nezakonite odluke, sve dok ne dobiju sudski epilog.

- I dalje ću sprovoditi sve zakonom definisane odluke, ali nezakonite neću, sudske odluke koje budu donesene biće ispoštovane - ističe Miličević.

Miličević je odbio da ispoštuje skupštinske odluke o smjenama načelnika odjeljenja i direktora opštinskih ustanova, koje je razriješila nova skupštinska većina. Čine je SNSD, DNS, bivši odbornici PDP-a, Nezavisnog kluba, SRS, SDP i SDA, dok je SDS, kojoj pripada Miličević, pored Socijalista koji su se suzdržali, ostala usamljena u Skupštini.

- Smatram da su stvari pokrenute sa mrtve tačke i da ćemo tokom ove godine imati riješeno pitanje blokade u radu organa SO Teslić, naravno treba dati prednost dogovoru - napominje Predrag Markočević, SRS "Srpska u sigurne ruke".

Skupštinska većina smijenila je i zamjenika načelnika, koji je iz SDS-a, ali ni u tu fotelju nije sjeo novoimenovani kadar. Za provođenje skupštinskih odluka načelniku je ostavljen rok od nekoliko dana, nakon čega će skupštinska većina pokrenuti opoziv.