latinica  ћирилица
29/05/2019 |  09:34 | Autor: SRNA

Istočna alternativa: Uskoro kampanja protiv ulaska u NATO

Iz Udruženja građana "Istočna alternativa" najavljuju da će početkom jula iz Srebrenice pokrenuti kampanju protiv ulaska BiH u NATO i pozivaju sve srpske političke partije i patriotske organizacije da im se pridruže.
Istočna alternativa - Foto: RTRS
Istočna alternativaFoto: RTRS

- Kampanju protiv ulaska u zločinačku NATO alijansu vodićemo pod sloganom "Nikad u NATO - Hoćemo savez sa Rusijom!", saopšteno je iz ovog udruženja.

"Istočna alternativa" upozorava da podmetanje Akcionog plana za članstvo u NATO /MAP/ za pridruživanje BiH tom savezu nije ništa drugo nego ucjena i pokušaj izrugivanja i ponižavanja srpskog naroda i Republike Srpske.

- To je pokušaj prisilnog ubacivanja BiH u NATO da bi se srpski narod doveo u apsurdnu poziciju da traži oproštaj od zločinaca iz tog pakta za ubijanja srpskog naroda bombama sa osiromašenim uranijumom od čega se još osjećaju posljedice, jer narod obolijeva od raznih oblika karcinoma i umire u mnogo većem procentu nego na drugim područjima koja nisu bombardovana - navode iz "Istočne alternative".

Iz ovog udruženja upozoravaju sve srpske predstavnike u zajedničkim organima BiH da ni po koju cijenu ne pristaju na bilo kakav savez sa NATO-om.

"Istočna alternativa" osuđuje sve koji se ne odupru nametanju i uslovljavanju bošnjačkih političara i njihovoj ucjeni da će pristati na formiranje vlasti samo pod uslovom prihvatanja puta za ulazak BiH u NATO.

- Predlažemo da se BiH mirno razdruži i oni koji žele u NATO neka se priključuju, a Republika Srpska da sama odlučuje o svom putu i da uđe u savez sa Rusijom, što je najprirodnije, jer je to tradicionalni srpski saveznik kroz istoriju - poručuju iz ovog udruženja.