latinica  ћирилица
27/06/2024 |  07:15 ⇒ 07:20 | Autor: TANЈUG

Vučić: Dobri razgovori sa predstavnicima EU, važan signal koji se šalje investitorima

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je u Briselu imao dobre razgovore sa predstavnicima EU i da je za Srbiju od sredstava koja će dobiti kroz Agendu rasta još važniji signal koji se šalje investitorima da dođu.
Aleksandar Vučić (foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/bs) -
Aleksandar Vučić (foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/bs)

- Vjerujem da postoji taj prostor kroz Agendu rasta i reforme koje provodimo na ekonomskom nivou, a naravno poslije moraju da dođu ove, kako ih one nazivaju osnovne koje se tiču vladavine prava. Mnogo je važnije to što je to poziv investitorima da dolaze u zemlju, što je to pokazatelj da je Srbija sigurna zemlja. Što možemo da računamo da smo blizu takozvanog investicionog rejtinga, dakle po prvi put bismo ga dobili u Srbiji, to bi bila fantastična veza građane Srbije - rekao je Vučić juče novinarima u Briselu.

Potrebno je, kako kaže, da se sada čvrsto zadrže javne finansije i baferi za budućnost.

- Јer ja predviđam, a do sada nisam griješio po tom pitanju, veliku veliku krizu u mjesecima koje dolaze. Samo ih molim, nemojte da se ponašate kao u socijalističkoj i samoupravnoj dobi, u kojoj sam mnogo važan i uspješan jer sam dobio više para da potrošim, pa da država zbog toga ispašta ili plaća dodatnu cijenu. Dakle, ako me nisu dobro razumjeli, nije mi nikakav problem na njihov poziv, sam spreman da dođem na svako mjesto da im to objasnim, da im to kažem, jer vidim pod kakvim su pritiskom i predsjednik vlade i ministar finansija, ali, eto, to je moja molba za njih, jer želim da sačuvamo u potpunosti finansijsku disciplinu do oktobra i novembra - naveo je on.