latinica  ћирилица
27/06/2024 |  15:40 ⇒ 17:40 | Autor: RTRS

Cvijanović: Vidovdan - praznik u kojem se prepliću srpska istorija, vjera i običaji

Srpski član Predsjedništva Bih Željka Cvijanović čestitala je krsnu slavu Vojske Republike Srpske, ističući da je Vidovdan nacionalni praznik u kojem se prepliću srpska istorija, vjera i običaji.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

- Na jedan od najvažnijih datuma, koji je duboko usađen u svijest srpskog naroda, Republika Srpska odaje dužnu počast vojsci koja je u Odbrambeno-otadžbinskom ratu odbranila njene granice i svoj narod od potpunog stradanja i progona - naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da su u borbi za slobodu i opstanak najbolji i najhrabriji sinovi srpskog naroda dali živote i dijelove tijela i da su njihova nesebična žrtva i sjećanje na njih trajna obaveza i zavjet budućim generacijama da čuvaju i jačaju Republiku Srpsku.

- U uvjerenju da ćete sa ponosom nastaviti da baštinite tradiciju slavne i herojske Vojske Republike Srpske, još jednom vam čestitam krsnu slavu i želim profesionalne i lične uspjehe - navela je Cvijanovićeva u čestitki komandantu Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH brigadiru Sretenu Miloševiću, svim pripadnicima ovog puka i nekadašnjim borcima Vojske Republike Srpske.