latinica  ћирилица
28/06/2024 |  12:47 ⇒ 12:48 | Autor: RTRS

Sutra dobrotvorni rusko-srpski Vidovdanski fudbalski turnir

Spartak akademija "F.F. Čerenkov" će sutra biti domaćin otvaranja VI dobrotvornog rusko-srpskog turnira posvećenog srpskom narodnom prazniku Vidovdanu.
Dobrotvorni rusko-srpski Vidovdanski fudbalski turnir (foto: rsmoscowoffice.ru) -
Dobrotvorni rusko-srpski Vidovdanski fudbalski turnir (foto: rsmoscowoffice.ru)

Manifestaciju podržava Predstavništvo Republike Srpske u Moskvi, a turnir organizuje volontersko udruženje "Srpski tifo".

Zahvaljujući dobrotvornoj komponenti tokom turnira, članovi "Srpske tifo" grupe pomogli su u izgradnji kuće za sveće pored crkve Sv. Nikole u ​​Kosovskoj Kamenici, prikupljena su sredstva za novi laptop za nastavnika ruskog jezika iz Republike Srpske, pomogla izgradnju omladinskog centra u srpskom selu u južnoj Metohiji i prikupljena sredstva za izradu mozaičke ikone za mali manastir Svete Paraskeve sv. Srpska na sjeveru Kosova.

Svake godine turnir se odvija u prijateljskoj atmosferi i privlači sve više učesnika.

- Prije šest godina na prvom turniru se okupilo samo pet ekipa, a ove godine će ih biti već po 20. Svaka ekipa predstavlja svoj klub, a na dan turnira svi se okupljamo da podržimo i čestitamo Srbima glavni državni praznik - napominju organizatori.

Ove godine ekipe će se takmičiti za veliki i mali Vidovdanski pehar i tri kompleta medalja, a glavni cilj biće prikupljanje sredstava za podršku omladinskom centru u Metohi aklavi Velika Hoča.