latinica  ћирилица
29/06/2024 |  16:04 | Autor: TANЈUG

Određen pritvor Srbinu iz Leposavića

Osnovni sud u Prištini odredio je danas mjeru pritvora u trajanju do mjesec dana Srbinu iz Leposavića Srđanu Lazoviću, uhapšenom pod sumnjom da je navodno počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva tokom sukoba na Kosovu i Metohiji u periodu od 1998. do 1999. godine.
Priština (Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ nr) -
Priština (Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ nr)

Lazovićev advokat Predrag Miljković izjavio je da se njegov branjenik, uhapšen 27. juna, tereti da je počinio ratni zločin na teritoriji Mališeva i nekim mjestima u okoline Kline i dodao da je odbrana prigovorila zahtjevu tužilaštva o pritvoru.

- Rješenje o pokretanju istrage je na jučerašnji datum, što znači da je istraga zvanično pokrenuta juče, a Srđan je uhapšen prekjuče - rekao je Miljković.

Miljković je dodao da su svjedoci saslušani u martu i aprilu i da je odbrana i na to uputila prigovor.

- Ne znamo u kojoj istrazi su svjedoci saslušani. Nemoguće je da svjedoci i dokazi iz jedne istrage budu na ovaj način korišćeni u ovoj istrazi. Postoji mnogo nejasnoća - rekao je on.

Prema njegovim riječima, odbrana je danas priložila dovoljno dokaza da Srđan nije osoba sa sporne slike koja se pojavila u medijima.

- Imamo dovoljno dokaza da dokažemo da to na slici nije Srđan. Tokom ove istrage se nadam da ćemo uspjeti da ubijedimo sud i tužilaštvo - rekao je Miljković.

Dodao je i da su priložili i brojne dokaze iz kojih se vidi da Srđan nije bio pripadnik policije za vrijeme rata, niti je bio u okolini Mališeva ili Kline u vrijeme sukoba.

Takozvana kosovska policija uhapsila je Lazovića 27. juna u Leposaviću i od tada se nalazi u pritvoru.