latinica  ћирилица
01/07/2024 |  10:13 ⇒ 10:14 | Autor: RTRS

Prijedor: Tokom akcije iz saobraćaja isključeno 79 vozača

Na području Policijske uprave Prijedor u periodu od 27. do 30. juna realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.
MUP Republike Srpske - Foto: Ustupljena fotografija
MUP Republike SrpskeFoto: Ustupljena fotografija

- Tokom trajanja akcije kontrolisana su 673 učesnika u saobraćaju. Zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 115 učesnika, od čega 79 po akcentu akcije.Iz saobraćaja je isključeno 75 vozača zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu i 4 vozača koji su odbili da se podvrgnu testiranju na prisustvo opojnih droga - navodi se u saopštenju PU Prijedor.

Kako dodaju u saopštenju, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola lišenjem slobode zadržano je 10 vozača i 4 vozača zbog odbijanja droga testa.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.