latinica  ћирилица
01/07/2024 |  19:07 ⇒ 22:28 | Autor: RTRS

Novi nacrt izmjene regulacionog plana "Centar-istok" u Banjaluci; Biće izgrađen obrazovni objekat (VIDEO)

Na Јavnoj raspravi u Banjaluci, predstavljen je novi nacrt izmjene dijela regulacionog plana Centar – istok, takozvanog Kupusišta, po kojem će na ovoj lokaciji umjesto stambeno-poslovne zgrade, biti izgrađen obrazovni objekat. Gradski odbor SNSD-a ranije je predložio da na ovom mjestu bude izgrađen vrtić.
Јavna rasprava - Foto: RTRS
Јavna raspravaFoto: RTRS

Građani ne žele betonizaciju ni pod kojim uslovima, poručili su danas na održanoj javnoj raspravi. Kažu, pokušaj izgradnje višespratnice bez konsultacija sa njima, propao je kada su počeli da se bune.

- Zamislite sada da je prošlo to tako kako su oni zamislili, da tu bude nekakva odvratna zgradurina koja nikom ne treba, mi bismo opet imali u asfalt i još više saobraćajne gužve - kaže mještanka Mira Ćosić.

Prema nacrtu regulacionog plana Centar – istok, koji je išao na javni uvid, bila je predviđena izgradnja stambeno–poslovnog objekta u naselju koje je Banjalučanima poznato kao Kupusište. Nakon toga, na adresu gradske uprave stiže 14 primjedbi.

- Mi smo imali jedno rješenje i tu smo naišli i na primjedbe i građana i udruženja - kaže gradski menadžer Bojan Kresojević.

Vuk Višekruna iz Odjeljenje za prostorno uređenje grada Banja Luka ističe da se sve primjedbe sagledavaju, daje se novi nacrt plana koji će u ovom slučaju ići na ponovljeni javni uvid jer se, kako kaže, razlikuje od rješenja koje je već bilo namijenjeno.

Prema novom rješenju, umjesto višespratnice, Banjalučani bi trebali dobiti novi obrazovni objekat. Gradski odbor SNSD-a ranije je predložio da na ovom mjestu bude izgrađen vrtić.

Predsjednik gradskog Odbora SNSD-a i narodni poslanik Vlado Đajić rekao je da je ovo pobjeda građana.

- Sa zadovoljstvom moram da kažem da smo djeca, roditelji, mi iz SNSD-a i stanari pobjedili Draška Stanivukovića i spriječili da zajedno sa svojim tajkunima pravi zgradu u parku Kupusište na 15 spratova. Već će morati da pravi dječiji vrtić - rekao je Đajić.

Dok iz banjalučke gradske uprave ističu da su spremni da prihvate kvalitetne prijedloge i rješenja, predsjednik gradskog odbora SNSD-a, Vlado Đajić je poručio da će u narednom periodu nastaviti sa borbom za unapređenje života svih sugrađana, s akcentom na najmlađe Banjalučane.