latinica  ћирилица
02/07/2024 |  12:24 ⇒ 21:04 | Autor: RTRS

Šteta usljed nevremena u Kozarskoj Dubici, Kostajnici, Prnjavoru i Trebinju (VIDEO)

Intenzivna i kratka kiša praćena jakim, olujnim vjetrom i gradom napravila je štetu u Kozarskoj Dubici, Kostajnici, Prnjavoru i Trebinju, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.
Trebinje nevrijeme - Foto: RTRS
Trebinje nevrijemeFoto: RTRS

Kako je navedeno, juče i tokom protekle noći najveća šteta pričinjena je u opštini Kozarska Dubica, gdje su zbog kvara na trafo-stanici svi potrošači električne energije ostali bez struje, a grad veličine oraha je napravio štetu na usjevima i materijalnim dobrima.

Osim toga, vjetar i grad oštetili su sportsku dvoranu i Kulturni centar u ovoj opštini, a određeni broj pomoćnih objekata u Sportskom centru je poplavljen, dok su usjevi prema manastiru Moštanica pretrpjeli štetu.

Načelnik Kozarske Dubice formirao je komisije za evidentiranje i procjenu štete, koje su već na terenu.

U Kostajnici je jaka kiša, sa sitnijim gradom, u kratkom periodu poplavila nekoliko objekata, dok su oborinske vode nanijele šljunak na asfaltne kolovoze, a nadležne ekipe su na terenu.

Na području Trebinja, obilna kiša, udari olujnog vjetra i grad trajali su oko 20 minuta, a najveća šteta pričinjena je na drveću koja su polomljena.

Intenzivno i kratko nevrijeme sa gradom veličine lješnjaka pogodilo je Prnjavor, najviše mjesnu zajednicu Kulaši, a odgovarajuće lokalne službe su na terenu kako bi sagledale situaciju i evidentirale štetu.

Načelnici područnih odjeljenja Republičke uprave Civilne zaštite Banjaluka i Trebinje su na terenu u obilasku nevremenom najviše pogođenih lokalnih zajednica u Srpskoj.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, i danas postoji mogućnost pojave ovakvih lokalnih naleta nevremena zbog čega Republička uprava civilne zaštite poziva građane, nadležne opštinske, gradske službe na oprez i bezbjednosnu angažovanost.